Ιταλοί δημοσιογράφοι σχολιάζουν τη συνέντευξη του Έντι Ράμα στο ‘RAI 1’



Μάρτιος  13, 2019. 17:12

Τίρανα.

Δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι, ο Βαλέριο Παλομπάρο και ο Αλμπέρτο Νέγκρι σε συνέντευξή τους στο Ora News, σχολιάζουν την εμφάνιση- πριν  μερικές ημέρες- του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα στην εκπομπή «Porta a Porta» στη Rai Uno και άλλα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία.



Σύμφωνα με αυτούς, ο Έντι Ράμα δεν ταξίδεψε στην Ιταλία για να μιλήσει μόνο και μόνο στην ιταλική τηλεόραση, αλλά κυρίως στους Αλβανούς ψηφοφόρους εκεί.


Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις που γίνονται στην Αλβανία σημείωσαν ότι αυτές είναι οι μοναδικές που γίνονται σε τέτοιο βαθμό στα  Βαλκάνια και την Ευρώπη.


Σύμφωνα με τον Αλμπέρτο Νέγκρι οι διαμαρτυρίες είναι μια  βαθιά έκφραση της δύσκολης κατάστασης που διέρχονται οι Αλβανοί, όχι μόνο από τη δυσπιστία στα πολιτικά κόμματα, αλλά και κατά των ισχυρών αλβανικών οικογενειών (πολιτικά τζάκια) που εξακολουθούν να είναι ενεργές στην εξουσία.


«Αρκεί να αναφέρω τον πρώην υπουργό Εσωτερικών του Ράμα, ο οποίος κατηγορείται για σύνδεση με τη διακίνηση ναρκωτικών. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα σύμπτωμα μιας πολύ βαθύτερης κατάστασης», λέει ο Νέγκρι, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, προσπαθεί να δείξει ότι όλα πάνε καλά.


»Αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αλβανία πλήττεται από ισχυρά οικονομικά προβλήματα. Δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη μετανάστευση, να εγκαταλείψουν οι άνθρωποι τη χώρα, αν τα πράγματα πήγαιναν έτσι που τα περιγράφει ο Αλβανός πρωθυπουργός.


»Πιστεύω ότι ο Έντι Ράμα κάνει πολιτική και έξω από την Αλβανία. Γιατί, σε μια χώρα όπου υπάρχουν 500 χιλιάδες Αλβανοί που πηγαίνουν και έρχονται μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας, που θα ψηφίσουν στις εκλογές, είναι σίγουρο ότι απευθύνεται σε αυτό το εκλογικό σώμα με την παρουσία του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης», λέει ο Ιταλός αναλυτής.


Από την άλλη, ο Βαλέριο Παλομπάρο διαπιστώνει ότι η συμμετοχή του Αλβανού πρωθυπουργού στα διάφορα ιταλικά προγράμματα δίνει ένα σαφές μήνυμα: 


Οι εντάσεις θα συνεχισθούν μέχρι τις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου και εν αναμονή της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.


«Αλλά, στην Ιταλία υπάρχει μια συνειδητοποίηση των προβλημάτων που έχει η Αλβανία με τη διαφθορά.
Αυτό το φαινόμενο  υπάρχει μόνιμα από τη δεκαετία του 1990. Η κίνηση της αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει το Κοινοβούλιο μπορεί να επεκταθεί και σε αποχή από τις εκλογές. Ενδέχεται να δημιουργηθεί τότε νομικό θέμα στη διαδικασία των εκλογών», ανέφερε.


lapsi.al

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr