Σκόπια: Η διάδοχος της Μέρκελ υποστηρίζει την υποψήφια του VMRO-DPMNE για την προεδρία



Μάρτιος 20, 2019. 20:27

Σήμερα στις Βρυξέλλες, η υποψήφια για την προεδρία των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα,  συναντήθηκε με τη νέα διάδοχο του γερμανικού κόμματος CDU,  Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, διαδόχου της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Κατά τη συνάντηση, η Κραμπ-Κάρενμπαουερ (στο γερμανικό κοινό γνωστή με τα τρία αρχικά του ονόματός της ΑΚΚ) έχει τη μεγαλύτερη πιθανότητα να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία και υποστήριξε την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα στη μάχη των προεδρικών εκλογών στα Σκόπια.


 «Υποστηρίζω τις γυναίκες στην πολιτική και ελπίζω για την επιτυχία τους. Ελπίζω να γίνετε  η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας σας νικώντας στις εκλογές», δήλωσε η Κραμπ-Κάρενμπαουερ στην Σιλιάνοφσκα.


Η υποψήφια πρόεδρος ευχαρίστησε για τη μεγάλη υποστήριξη της προέδρου του ισχυρότερου κόμματος στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να γνωρίσει και άλλους επιφανείς πολιτικούς ηγέτες από όλη την Ευρώπη.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι τα (ιδιωτικά) μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων δεν αναφέρονται σε Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας, αλλά σε Δημοκρατία Μακεδονίας- όπως παραπάνω-. Εξαίρεση γίνεται όταν παρουσιάζουν δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και σε εκείνες δεν είναι κανείς βέβαιος εάν λένε 'Βόρεια' ή σκέτο 'Μακεδονία', αφού δεν ακολουθούν κατά γράμμα τις δηλώσεις. Διαπιστώνεται ότι υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση. Καμία ιστοσελίδα δεν έχει ειδήσεις για Βόρεια Μακεδονία, όλες μόνο για Μακεδονία.

alfa.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr