Οι επενδύσεις της Κίνας στη Σερβία έφθασαν τα 10 δις ευρώ



Απρίλιος 12, 2019. 17:25


Οι κινεζικές επενδύσεις στη Σερβία σε έργα που είναι ήδη λειτουργούν και σε όσα σχεδιάζονται έχουν φθάσει τα 10 δις ευρώ τα τελευταία έργα.



Αυτό ανακοινώθηκε από την πρωθυπουργό της χώρας, Άννα Μπάρναμπιτς κατά από την συνάντηση στο Ντουμπρόβνικ με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, πλαίσιο της συνάντησης των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, γνωστή ως 16+1.


«Η οικονομική συνεργασία μεταξύ Σερβίας και Κίνας είναι ισχυρότερη και πιο έντονη από ό, τι σε ένα μήνα», σχολίασε η Μπάρναμπιτς, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου του Βελιγραδίου.


Η πρωθυπουργός τόνισε ότι ορισμένες συμφωνίες με το Πεκίνο έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Απαρίθμησε ορισμένες εργοστασιακές επενδύσεις της ασιατικής χώρας σε πόλεις της Σερβίας.


Όσο για τα μελλοντικά έργα υποδομής στη Σερβία, η πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Βελιγραδίου και Βουδαπέστης.



money.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr