Γαλλία: Κατασχέθηκαν 23 εκατομμύρια ευρώ με προορισμό την Αλβανία σε διπλωματικές βαλίτσες





Απρίλιος 2, 2019. 22:02


Ένας πολίτης από το Μάλι συνελήφθη στο Παρίσι στο αεροδρόμιο Τσαρλς ντε Γκολ μετά από έλεγχο, κατασχέθηκαν οι δύο διπλωματικές βαλίτσες στις οποίες υπήρχαν 23 εκατομμύρια ευρώ (15 εκατομμύρια φράγκα CFA).



«Σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Τσαρλς Ντε Γκολ στο Παρίσι ένας πολίτης από το Μάλι που μετέβαινε στη Μαλαισία συνελήφθη με 2 αποσκευές που περιείχαν 23 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν 15 δισεκατομμύρια φράγκα CFA. Μιλάμε για διπλωματικές αποσκευές που συνδέονται με το κράτος του Μάλι», ανέφερε μια πηγή στα τοπικά ΜΜΕ.


Εν τω μεταξύ δεν παρέχονται άλλες πληροφορίες αλλά τα γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν  ότι το ποσό αυτό θα αποστέλλονταν στην Αλβανία, γνωστός τόπος ξεπλύματος χρημάτων.


«Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, η αποστολή ήταν για την Αλβανία, μια χώρα γνωστή ως φορολογικός παράδεισος. Ποια προσωπικότητα ήταν ο ιδιοκτήτης των αποσκευών;  Οι αρχές του Μάλι δεν το λένε. Ωστόσο, ενώ οι βαλίτσες είναι διπλωματικές, δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ανώτερο αξιωματούχο», γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.


opinioni.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr