Σκόπια: Κάτω από 30% η συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές



Απρίλιος 21, 2019. 18:54

Στο 28.9% έφθασε η προσέλευση στις προεδρικές εκλογές μέχρι το απόγευμα στη Βόρεια Μακεδονία, ανέφερε η Κρατική Εκλογική Επιτροπή της χώρας (φωτό).


Η συμμετοχή ήταν ελαφρώς υψηλότερη από αυτήν του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος, αλλά χαμηλότερη από το ποσοστό συμμετοχής στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές του 2009 και του 2014.


 Μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές παρουσιάστηκε σε περιοχές με αλβανικό πληθυσμό, ενώ ψήφισαν λιγότεροι Σλάβοι από προηγούμενες εκλογές.


 Γίνεται κατανοητό ότι σήμερα δεν θα αναδειχθεί νικητής των εκλογών- ένας από τρεις υποψηφίους, αφού κανείς δεν υπερψηφίζεται με το 50  +1 τοις εκατό των ψηφοφόρων από τους εκλογικούς καταλόγους.


Η κρατική εκλογική επιτροπής της χώρας αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας πολύ νωρίτερα από ό, τι συνήθως, διότι έχει λάβει  τα δεδομένα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει στις 5 Μαΐου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr