Αιγαίο: Αλβανικό σκάφος διέσωσε 50 μετανάστες



Απρίλιος 24, 2019. 19:33

Τίρανα.

Το αλβανικό πολεμικό σκάφος «Butrinti» διέσωσε τη νύχτα παράνομους μετανάστες στα νερά του Αιγαίου, οι οποίοι βρίσκονταν σε μια βάρκα που βρισκόταν σε κίνδυνο, σημειώνει το δημοσίευμα του αλβανικού στρατού.

«Η βάρκα είχε 50 μετανάστες, από τους οποίους οι 40 ήταν άνδρες και 10 γυναίκες. Είχαν αποπλεύσει από την τουρκική ακτή και κατευθύνονταν προς  το ελληνικό νησί της Χίου.


Αμέσως έγινε ενημέρωση  των τουρκικών και των ελληνικών περιπολικών σκαφών και του Frontex. Οι διασωθέντες μετανάστες  παρελήφθησαν από τουρκικά περιπολικά σκάφη τα οποία τους αποβίβασαν στην τουρκική πόλη Τσεσμέ (Κρήνη).


Σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Άμυνας τα περιπολικά σκάφη«Butrinti» και «Lissus» συμμετέχουν εναλλάξ στην ανθρωπιστική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος.


Έχουν διασώσει περισσότερους από 200 μετανάστες  από την έναρξη της αποστολής τους, κυρίως Σύριους, Παλαιστίνιους, Ιρακινούς και αρκετούς Αιγυπτίους, όπως αναφέρεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr