Σκόπια: Το εθνικό στάδιο «Φίλιππος Β΄» μετονομάζεται σε Τόσε Προέσκι


 
Απρίλιος 1, 2019. 17:53


Το εθνικό στάδιο των Σκοπίων  που φέρει την ονομασία «Φίλιππος ο Β΄» θα μετονομαστεί και θα πάρει το όνομα του θρύλου της πόπ μουσικής Τόσε Προέσκι, όπως ανεπισήμως επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση γράφου τα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δημοσίευμα του ‘PlusInfo’.


Σύμφωνα με τα δημοσίευμα, ο αρμόδιος φορέας που διαχειρίζεται τις κρατικές δομές της χώρας υπέβαλε πρόταση στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την ανάγκη λήψης απόφασης για τη μετονομασία του εθνικού σταδίου «Φίλιππου Β΄ του Μακεδόνα».


Η πρωτοβουλία αυτή είναι σύμφωνη με τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης ως προς την επανεξέταση της κατάστασης των μνημείων, δημόσιων κτιρίων και υποδομών της χώρας,  και εφόσον  αναφέρονται στην αρχαία ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό που είναι μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας, να προβεί στα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα και δραστηριότητες.


Το εθνικό στάδιο των Σκοπίων, είχε λάβει την ονομασία «Εθνικό Στάδιο  «Φιλίππου Β΄ του Μακεδόνα» στις 27 Ιουνίου του 2008, από την κυβέρνηση του VMRO-DPMNE.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr