Ισραήλ: Ο Νετανιάχου νικητής των εκλογών



Απρίλιος 10, 2019. 08:40

Με σχεδόν όλες τις ψήφους, ο Μπέντζαμιν  Νετανιάχου έχει μια αποφασιστική νίκη με την επιτυχία του κόμματός του  που του δίνει το δικαίωμα για τη διαμόρφωση της νέας κυβέρνησης.


Με το 95% των καταμετρημένων ψήφων το πρωί της Τετάρτης το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου βρίσκεται στην κορυφή, ακολουθούμενο από το κόμμα του απόστρατου στρατηγού Μπένι Γκαντς ‘Μπλε και Λευκό’.


Σύμφωνα με το ισραηλινό «Times of Israel», ‘το δεξιό μπλοκ με καθαρό προβάδισμα του Νετανιάχου έχει μια σαφή πορεία προς τον σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού’.


Με περισσότερες από τέσσερις εκατομμύρια ψήφους που μετρήθηκαν μέχρι τις 8 το πρωί, το Λικουντ έχει κερδίσει με 26,27% των ψήφων ή 35 έδρες στο σύνολο των 120 εδρών- το καλύτερο αποτέλεσμα του κόμματος μετά τις εκλογές του 2003 (όταν είχε κερδίσει με 38 έδρες) υπό τον Αριέλ Σαρόν) και το καλύτερο υπό τον Νετανιάχου.


 Εν τω μεταξύ, ο κύριος αντίπαλος του Λικούντ στις εκλογές το Μπλέ και Λευκό κόμμα με επικεφαλής τον Μπένι Γκαντς και τον Γιαΐρ Λαπίντ κέρδισε με 25,94% των ψήφων που θα τους δώσει επίσης 35 έδρες.


Σε πραγματικούς αριθμούς μόνο 14 χιλιάδες ψήφοι χωρίζουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr