Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

Η Σερβία πωλεί ολοένα και περισσότερα όπλαΑπρίλιος 3, 2019. 21:51

Βελιγράδι.

Η εξαγωγή σερβικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αυξήθηκε κατά 13,9 τοις εκατό, και ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές όπλων από τη Σερβία είναι η Αμερική, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας είναι εξαγώγιμο, ανέφερε η σερβική ραδιοτηλεόραση.


«Από τη συνολική παραγωγή, εξάγουμε πάνω από το 90%,  όσον αφορά τον στρατιωτικό εξοπλισμό. 
Εξάγουμε οβίδες όλων των διαμετρημάτων, χειροβομβίδες, ρουκέτες, συστήματα αεροπορίας,  κ.α.», δήλωσε ο Ζίβοτα Βούτσιτς, εκπρόσωπος  της αμυντικής βιομηχανίας.


Ο βοηθός γενικός διευθυντής της «JP Jugoimport SDPR» Αλεξάνταρ Λιγιάκοβιτς σημειώνει ότι η τελευταία τεχνολογική πρόοδος είναι στην ανάπτυξη συστημάτων πυροβολικού, σύνθετων συστημάτων μάχης και η παραγωγή και ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων.


Οι κυριότεροι προορισμοί των εξαγωγών πέρυσι ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Βουλγαρία, ενώ υλικά εισάγονται κυρίως από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία.


Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις θα παρουσιαστούν κατά την ένατη Διεθνή Έκθεση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού «Partner 2019» στο τέλος Ιουνίου στο Βελιγράδι, σύμφωνα με τη σερβική Politika.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr