Τα Σκόπια ενισχύουν τις δυνάμεις τους στα σύνορα με Ελλάδα- ενόψει των κινήσεων των μεταναστών




Απρίλιος 5, 2019. 20:37

Σκόπια.

Οι μετανάστες στον καταυλισμό στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία σε μια προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς τα σύνορα μας. Πάνω από 500 άτομα σήμερα το πρωί άφησαν  το στρατόπεδο προσφύγων με σκοπό να φθάσουν στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα και να πάρουν το δρόμο προς τη Γερμανία, σημειώνει η σκοπιανή τηλεόραση Σίτελ.



Οι μετανάστες πέταξαν πέτρες στο ειδικό σώμα της αστυνομίας, η οποία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει βόμβες σόκ για να εμποδίσει το πλήθος να διασχίσει το συρματόπλεγμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές οι μετανάστες έλαβαν ανώνυμη κλήση μέσω των κοινωνικών δικτύων, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να φθάσουν στα σύνορα των Σκοπίων αφού θα άνοιγε ξανά ο βαλκανικός διάδρομος για τη διαμετακόμισή τους σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.


Ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι, λέει ότι μετά την αναταραχή στα ελληνικά στρατόπεδα προσφύγων, η αστυνομία έλαβε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στη συνοριακή γραμμή.


Το περιφερειακό κέντρο για τη μετανάστευση,  τους πρόσφυγες και το άσυλο- MARRI,  ανακοίνωσε ότι παρά τον αυξανόμενο αριθμό παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στα νότια σύνορα, δεν αναμένεται νέα μεταναστευτική κρίση.


Και οι μετανάστες που βρίσκονται στην Αθήνα προσπαθούν να φθάσουν στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα. Με την κατάληψη του σιδηροδρομικού σταθμού απαιτούν να μεταφερθούν στο στρατόπεδο προσφύγων της Θεσσαλονίκης, από όπου θα συνεχίσουν προς τα σύνορα…




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr