Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Σαλί Μπερίσα: Οι ελληνικές φυλακές είναι σφαγεία για τους Αλβανούς!Απρίλιος 2, 2019. 22:27

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, αντέδρασε έντονα μετά τη δημοσίευση των δραματικών στιγμιότυπων του θανάτου του Αλβανού Άλμπερτ Μπάκο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας  του Κορυδαλλού στην Ελλάδα.


Χαρακτηρίζοντας το θεσμό της στέρησης της ελευθερίας ως ένα σφαγείο, ο Μπερίσα είπε ότι αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα είναι απόδειξη μια μεσαιωνικής και απάνθρωπης κατάστασης που επικρατεί για τους Αλβανούς στις φυλακές σε μια χώρα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.


Καταδικάζοντας τη δολοφονία Αλβανών στις ελληνικές φυλακές, ο Μπερίσα καλεί τους διεθνείς οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα να καταδικάσουν αυτό το μακάβριο έγκλημα και να καταστήσουν τις ελληνικές αρχές υπεύθυνες για τη σειρά δολοφονιών, σφαγών και απάνθρωπων βασανιστηρίων που υπόκειται οι Αλβανοί στις φυλακές της Ελλάδας.


Ο πρώην πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, καταδικάζει επίσης τη σιωπή των αλβανικών αρχών στην υπόθεση, ιδίως του αρχηγού της κυβέρνησης, Έντι Ράμα.


oranews.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr