Σιλιάνοφσκα: Η Μακεδονία είναι ένα υπέροχο όνομα, δεν χρειάζεται επίθετο…



Απρίλιος 14, 2019. 20:11

Σκόπια.

Η υποψήφια από το VMRO-DPMNE,  για την προεδρία της χώρας,. Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα- Ντάβκοβα,  από την κεντρική συγκέντρωση στην πόλη των Σκοπίων, δήλωσε  στους ψηφοφόρους ότι δεν είναι ηρωίδα, αλλά ότι ήρωες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για τη μοίρα του κράτους, όπως αναφέρει το MakFax.


Είπε ότι αυτές δεν είναι συνηθισμένες εκλογές, αλλά είναι εκλογές για τη δικαιοσύνη για την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατική πορεία, στο κράτος δικαίου και στην έννομη τάξη.


«Ήρθε η ώρα να τεθεί τέλος στη διακυβέρνηση του καθεστώτος. Αποκαλούνται μεταρρυθμιστές. Ο λαός περίμενε τη δικαιοσύνη, τον εξευρωπαϊσμό, την οικονομική πρόοδο, αλλά τη μόνη αλλαγή που είδαμε είναι η αλλαγή του ονόματος. 



»Η Μακεδονία είναι ένα υπέροχο όνομα, δεν χρειάζεται επίθετο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αδικία που έχουμε βιώσει», είπε η Σιλιάνοφσκα.


Πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να δώσει ένα τέλος στην καταπίεση των γυναικών, με την επιδίωξη για μια ισότιμη πολιτική όσον αφορά το φύλο και ότι το προεδρικό συμβούλιο που θα δημιουργήσει, εάν εκλεγεί, θα απαρτίζεται αποκλειστικά από γυναίκες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr