Η Βουλγαρία ενισχύει τις περιπολίες στα σύνορα με την Ελλάδα




Απρίλιος 5, 2019. 22:13

Η Βουλγαρία έχει εντείνει τις περιπολίες στα σύνορα με την Ελλάδα και είναι έτοιμη να εφαρμόσει το σχέδιο της διαχείρισης κρίσεων, έπειτα από την συμπλοκή  των πάνω από 1000 μεταναστών με την ελληνική αστυνομία στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, γράφει η ‘Sofia Globe’.



Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού Εσωτερικών, Μλάντεν Μαρίνοφ στην εθνοσυνέλευση στη Σόφια.


Ο Μαρίνοφ ενημέρωσε ότι έστειλε πρόσθετο εξοπλισμό στα σύνορα, όπως θερμικές κάμερες,  κιάλια νύχτας, εξοπλισμό για την παρακολούθηση βίντεο των συνόρων καθώς πρόσθετες κινητές περιπολίες, ώστε να είναι σε θέση  σε κάθε προσπάθεια διάσχισης των συνόρων να μπορούν να επικοινωνήσουν με τις ελληνικές αρχές για την αποτροπή των προσπαθειών για παράνομη διέλευση από το βουλγαρικό έδαφος.


Η Ελλάδα έχει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εγκλωβισμένους από το 2016, στους οποίους έχουν προστεθεί χιλιάδες επιπλέον και ο κύριος σκοπός τους είναι να κινηθούν μέσω της βαλκανικής οδού προς τις  χώρες της δυτικής Ευρώπης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr