Χαραντινάι: Η ανταλλαγή εδαφών θα ανοίξει το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια



Απρίλιος 15, 2019. 21:49

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, δήλωσε σήμερα ότι ενδεχόμενη έναρξη διαπραγματεύσεων για εδαφικές ανταλλαγές μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας θα ανοίξει ταυτόχρονα το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια, αλλά είναι καλύτερα να μην γίνει αυτό, είπε, σύμφωνα με κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.



 Οι δηλώσεις του έγιναν σε εκδήλωση στην ακαδημία για τη μνήμη της 20ης επετείου από τη μάχη του Τζεγκοβάτς και τους πενήντα νεκρούς μαχητές της ταξιαρχίας Καντρί Ζέκα, του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου (UCK).


Ο Χαραντινάι τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας που διεξάγονται στις Βρυξέλλες με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές με αντικείμενο τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου».


«Δεν θα δεχθούμε άρνηση στο δικαίωμά μας για ένα κράτος. Δεν υπάρχει τρόπος να μπει το Κοσσυφοπέδιο στο τραπέζι, οι ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος όταν λένε  ότι μπορούν να διαπραγματευθούν την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.


Εάν είναι έτοιμοι να ανοίξουν το  αλβανικό ζήτημα– ας το ανοίξουν!  Αλλά, δεν είναι δυνατόν σε κάθε συνάντηση να μιλούν για τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, είπε ο Χαραντινάι.



lider.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr