Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Αλβανία: Σχέδιο νόμου που κάνει τον Έντι Ράμα ιδιοκτήτη παραθαλάσσιων περιοχών

Απρίλιος 25, 2019. 19:07

«Σύντομα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ετοιμάζεται να γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης όλων των παραθαλάσσιων εκτάσεων αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ στις αλβανικές ακτές. Και γι’ αυτό έχει ήδη έτοιμο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Συνέλευση για τη δημιουργία Επενδυτικής Εταιρείας», γράφει η αλβανική lapsi.


Η ουσία αυτού του σχεδίου, γράφει το δημοσίευμα, είναι απλή: Δίνει στον πρωθυπουργό το «δώρο» (την ευχέρεια)  να συναλλάσσεται ο ίδιος με τους ολιγάρχες για να ξεκινήσουν επιχειρηματικές σχέσεις. Έτσι, κάνε ό, τι θέλει, χωρίς διαγωνισμό και προσφορά με τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία ανήκουν σε όλους τους Αλβανούς!


Και αυτό μέσω της «εταιρείας…» που ετοιμάζεται να ιδρύσει για να πάρει στην κατοχή του όλες της παραθαλάσσιες περιοχές και όχι μόνο, για να τα διανείμει όπως αυτός θέλεις- με τη βούληση ενός ανθρώπου!


Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλεται η μεταβίβαση γης  που ανήκει στις πρώην γεωργικές επιχειρήσεις.


 Μιμήθηκε τον Σουλτάνο
 

Είναι ολοφάνερο, ότι το σχέδιο του αλβανικού  αυτού μοντέλου δεν είναι παρά μια μίμηση του Σουλτάνου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει θέσει τον εαυτό του και τον γαμπρό του, ως επικεφαλής του Τουρκικού Ταμείου Πλούτου (TWF, Turkey Wealth Fund), το οποίο είναι μια επιχείρηση μαζί με το τουρκικό κοινό, με τη δικαιολογία προσέλκυσης ξένων στρατηγικών επενδύσεων. 

Αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιείται και από την «Αναγέννηση» το Ράμα.


Το νομοσχέδιο  δηλώνει ότι «αυτό ο νέος θεσμός θα επιτρέψει την κυβέρνηση να προσελκύσει μεγάλες και σημαντικές στρατηγικές επενδύσεις», όπως αναφέρει (πιστή αντιγραφή του τούρκικου).


Και για όλα αυτά, όλα τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Αλβανίας θα διευθετούνται  από ένα διοικητικό συμβούλιο που εξ ολοκλήρου θα ορίζεται από τον Έντι Ράμα, όπου τα μισά μέλη θα απαρτίζονται από ιδιώτες των επιχειρήσεων που θα έχουν την εύνοια του πρωθυπουργού.


Αυτό είναι το τρομερό σύστημα ληστείας, που έφθασε αυτήν την εβδομάδα στο Κοινοβούλιο και έχει καταγγελθεί από την αντιπολίτευσης, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.
lapsi.al
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr