Σκόπια: Το κοινοβούλιο θα ψηφίσει νόμους που δεν υπέγραψε ο πρόεδρος Ιβάνοφ



Απρίλιος 18, 2019. 20:09

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι, διέκοψε την παύση των βουλευτικών εργασιών λόγω των προεδρικών εκλογών και προγραμμάτισε νέα σύνοδο του νομοθετικού σώματος την Τετάρτη.

Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου θα επανέλθουν πολλοί νόμοι που ψηφίστηκαν στο Κοινοβούλιο, αλλά ο πρόεδρος του κράτους, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αρνήθηκε να τους υπογράψει επειδή περιέχουν το νέο συνταγματικό όνομα.


Το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου σημειώνει ότι η σύνοδος έχει προγραμματισθεί παρά τη διακοπή των συνεδριάσεων λόγων των προεδρικών εκλογών, επειδή λήγει η προθεσμία των 30 ημερών κατά την οποία η συνέλευση θα πρέπει να ξαναψηφίσει μετά την επιστροφή των νόμων από τον αρχηγό του κράτους.


Όπως αναφέρεται οι νόμοι που γύρισαν πίσω στο κοινοβούλιο, οι οποίοι είναι περισσότεροι από είκοσι,  θα ξαναψηφισθούν αλλά θα προωθηθούν στην Επίσημη Εφημερίδα (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) με την υπογραφή του νέου προέδρου που θα αναδειχθεί από τις εκλογές, όπως σημειώνει το Κανάλι 5 των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr