Έκπληξη Πούτιν για την αντίδραση της Ουκρανίας με τα ρωσικά διαβατήρια



Απρίλιος 25, 2019. 20:08

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι η πολιτική της Ουκρανίας στην Ντονμπάς είναι απλώς μια προσπάθεια να κερδηθεί η νομιμότητα.



Ο Πούτιν έκανε δηλώσεις μετά τις συνομιλίες με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν,  κατά τις οποίες εξέφρασε την έκπληξή του για το αίτημα της Ουκρανίας για συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη διευκόλυνση της διαδικασίας χορήγησης ρωσικών διαβατηρίων στους κατοίκους του Ντονέτσκ και του Λουγκάντσκ.


Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για έναρξη συζήτησης ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της απόφασής του για τη διευκόλυνση της έκδοσης ρωσικών διαβατηρίων στις γειτονικές χώρες και εξήγησε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι διαφορετική από τις προηγούμενες.


Τόνισε ότι οι άνθρωποι που ζουν στις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες της ανατολικής Ουκρανίας, του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ βρίσκονται  σε δύσκολη κατάσταση και ότι υπάρχει ανθρωπιστικό πρόβλημα.


Μετά την απόφαση του Πούτιν, η Γερμανία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν την απόφαση της Μόσχας να διευκολυνθεί η χορήγηση ρωσικής υπηκοότητας στους Ουκρανούς  αντάρτες που ζουν στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με το Ria Novosti.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr