Σκόπια: «Ποια είναι η ελληνική αεροπορία που θα προστατεύσει τον μακεδονικό ουρανό»




Απρίλιος 3, 2019. 22:16

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε χθες ότι όταν η χώρα μας γίνει επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα προστατεύσει τον εναέριο χώρο μας.



Είναι μια κοινή πρακτική στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για χώρες που δεν έχουν αεροπορία, όπως η Βόρεια Μακεδονία, αλλά και άλλες χώρες στην περιοχή όπως η Αλβανία και το Μαυροβούνιο.


Η Ελλάδα δεν θέλει χρήματα


Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Μαυροβουνίου, το Μαυροβούνιο θα πληρώσει πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ για αυτό, ενώ ο Τσίπρας τονίζει ότι θα το κάνει χωρίς αποζημίωση.

Πρόκειται για τη λεγόμενη «Έξυπνη Άμυνα», πράγμα που σημαίνει ότι η έλλειψη ορισμένων στοιχείων από το  ενεργητικό ή τον εξοπλισμό μιας  συγκεκριμένης χώρας,  αυτά μπορούν να είναι στη διάθεση της χώρας αυτής  από τους Συμμάχους, εάν αυτή τα ζητήσει.


Τα αεροσκάφη μας  είναι σε αδράνεια επί πολλά χρόνια και μόνο ελικόπτερα είναι διαθέσιμα σε χαμηλά υψόμετρα.


 Σε αντίθεση με εμάς, η Ελλάδα έχει μία από τις ισχυρότερες πολεμικές αεροπορίες στην περιοχή.
Ο στόλος της περιέχει 300 αεροπλάνα: F-16 Fighting, τα γαλλικά «Mirage», «F-4 Phantom» και αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας Lokid.



Το σύνθημα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας είναι «Αιέν υψικρατείν» που σημαίνει «Πάντα κυριαρχούμε στα ύψη» με το έμβλημα του αετού στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.


pressingtv.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr