Αλβανία: Χιλιάδες Αλβανοί από όλη την επικράτεια στη διαμαρτυρία εναντίον του Ράμα



Απρίλιος 13, 18:40

Τίρανα.

Για τη διαμαρτυρία της ενιαίας αντιπολίτευσης, η οποία ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και την προκήρυξη πρόωρων  εκλογών, χιλιάδες Αλβανοί έχουν μεταβεί στην αλβανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.



Η syri.net, αναφέρει ότι για την 9η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης κύματα πολιτών κυρίως με ιδιωτικά μέσα έχουν κατακλείσει τα Τίρανα.


Πολίτες από το Δυρράχιο και τη Σκόντρα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στη διαμαρτυρία αφού υπολογίζεται ότι ήρθαν περίπου έξι χιλιάδες από κάθε πόλη.

Από της περιοχή της Ντίμπρα (Δίβρη) ξεκίνησαν τρεις χιλιάδες διαδηλωτές, από το Ελμπασάν 2,5 χιλιάδες, δύο χιλιάδες  από κάθε πόλη: Αυλώνα, Κορυτσά, Κούκες και χίλιοι πεντακόσιοι από κάθε πόλη: Λέζα, Φίερ και Μπεράτ.


Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει επίσημη αναφορά για τη συμμετοχή των διαδηλωτών από την επικράτεια, αλλά οι αριθμοί αναφέρονται από τα τοπικά ΜΜΕ.


Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα στο Facebook αναφέρει ότι  οι διαδηλωτές  που θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση είναι μεταξύ των 170 και 200 χιλιάδων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr