Αλβανία: Μετά την Ολλανδία και άλλα τέσσερα κράτη της ΕΕ θα επιβάλουν την βίζα



Απρίλιος 18, 2019. 22:23

Μετά την Ολλανδία και άλλα τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ, είναι έτοιμα να επιβάλουν τις θεωρήσεις- μετά από εννέα χρόνια ταξιδιών χωρίς βίζα σε χώρες της ΕΕ και οι Αλβανοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις αναμονές των πρεσβειών.


Σύμφωνα με την Europol οι λόγοι είναι η αλβανική μαφία και η απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης, ενώ ο Καναδάς έβγαλε ανακοίνωση που λέει σκεφθείτε πριν πάτε στην Αλβανία, προσοχή στις ληστείες, στην τρομοκρατία, την σεξουαλική παρενόχληση και τις διαδηλώσεις!, όπως χαρακτηριστικά γράφει η αλβανική telegraf.


Από τις 15 Δεκεμβρίου 2010, οι Αλβανοί ταξιδεύουν χωρίς θεώρηση σε όλες τις χώρες της ‘ζώνης Σένγκεν’.


Πριν από λίγες ημέρες, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας από Αλβανούς πολίτες στην Ολλανδία- που σχετίζεται κυρίως με τη διακίνηση ναρκωτικών και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες- η ολλανδική αστυνομία και η ποινική δίωξη απέστειλαν μνημόνιο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας υποστηρίζοντας ότι η επανεγκατάσταση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους πολίτες της Αλβανίας, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν αυτούς τους εγκληματίες να ‘ριζώσουν’ στην Ολλανδία.


Με την εξέλιξη αυτή, πολλά μέλη της αντιπολίτευσης έκαναν διάφορες δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης, που την κατηγορούν κυρίως για διαφθορά και σχέσεις με το έγκλημα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr