Η Ρωσία καλεί ΗΠΑ και ΕΕ να σταματήσουν τις προκλήσεις των Αλβανών



Απρίλιος 17, 2019. 22:21

Μόσχα.

 Η Ρωσία καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να επηρεάσουν τους επικεφαλής του Κοσσυφοπεδίου να σταματήσουν τις προκλήσεις εναντίον της Σερβίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τις συνομιλίες με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς στη Μόσχα.


«Καλούμε την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να επηρεάσουν την Πρίστινα και να κατανοήσουν την ευθύνη τους για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία έγιναν από κοινού με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ευρώπη και να αναγκάσουν τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου να σταματήσουν την προκλητική και συγκρουσιακή πολιτική τους», δήλωσε ο Λαβρόφ, όπως σημειώνει η σερβική ‘Politika’.


Τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας να αλλάξει την εντολή των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο.


«Μας φαίνεται ότι η Δύση προσπαθεί να αναγκάσει τη Γραμματεία του ΟΗΕ να προωθήσει κάποιες προτάσεις, οι οποίες θα υπονομεύουν την εντολή της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο. 
Αυτό θα ήταν η άμεση πτώση του ψηφίσματος 1244 και θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτό το προκλητικό σχέδιο», δήλωσε ο Λαβρόφ.


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη του συντονισμού της εξωτερικής πολιτικής με τη Σερβία.


«Συνεχίζουμε τον εντατικό διάλογο και τις επαφές στο υψηλότερο επίπεδο, όπως ήταν η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Βελιγράδι τον Ιανουάριο», είπε ο Λαβρόφ.


politika.rs

 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr