Μετά την κατακραυγή- η αλβανική κυβέρνηση θα καταγράψει τα ιδιωτικά ακίνητα στη νότια ακτογραμμή



Απρίλιος 4, 2019. 18:46

Η αλβανική κυβέρνηση μετά την απόσυρση της απόφασης 172 της 27/2/2019 που προέβλεπε τη δήμευση των ακίνητων περιουσιών που βρίσκονται στα παράλια της χώρας και μετά την ισχυρή αντίδραση τόσο της ελληνικής εθνικής μειονότητας όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού, σήμερα υιοθετήθηκε μια νέα απόφαση από το υπουργικό συμβούλιο που προβλέπει την καταγραφή ακινήτων των ιδιωτών στην ακτογραμμή Αυλώνα, Αγίους Σαράντα και αφού γίνει αυτή,  θα μεταφερθούν στη διαχειριστική ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού.



Η απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει χαρακτηριστικά:


«1. Με την υπ’ αριθμ. 708 από 21.11.2018 απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά το σημείο 1 προστίθεται το σημείο 1.1  με το ακόλουθο περιεχόμενο: 


«1.1 Τα ακίνητα σύμφωνα με το σημείο 1 που βρίσκονται σε περιοχές όπου η αρχική καταχώρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, καταγράφονται στη διαχειριστική ευθύνη του  αρμόδιου για τον τουρισμό υπουργείου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αρχικής εγγραφής της ιδιωτικής περιουσίας στις εμπλεκόμενες κτηματολογικές ζώνες στην απόφαση αυτή».


2. Το αρμόδιο για τον Τουρισμό Υπουργείο και ο Κρατικός Κτηματολογικός Οργανισμός είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης.
Η απόφαση αυτή αρχίζει να ισχύει μετά τη δημοσίευση της στην Επίσημη Εφημερίδα.».


Η απόφαση αναφέρεται στην ακτογραμμή Αυλώνα (Βλόρα)- Αγίους Σαράντα.


Δεν είναι ωστόσο γνωστό εάν στις ιδιωτικές περιουσίες εμπεριέχονται οι περιοχές της κοινότητας της Χιμάρας και η εκκλησιαστική περιουσία.



kryeministria.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr