Αργυρόκαστρο: Εκδήλωση για τη σφαγή στο Πεσκέπι



Απρίλιος 10, 2019. 20:10


Αργυρόκαστρο- Αλβανία


Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πεσκέπι από τις αρχές του Αργυρόκαστρου για τη σφαγή που πραγματοποιήθηκε πριν από 25 χρόνια στα αλβανο-ελληνικά σύνορα.



Ο νομάρχης της περιφέρειας του Αργυρόκαστρου, Αστρίτ Αλιάι,  είναι ο πρώτος αξιωματούχος της αλβανικής κυβέρνησης, ο οποίος δήλωσε ότι η σφαγή στο Πεσκέπι τον Απρίλιο του 1994 δεν ερευνήθηκε πλήρως.
 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην εκδήλωση μνήμης, ο Αλιάι είπε ότι η διαλεύκανση  της υπόθεσης είναι μια υποχρέωση στο όνομα της δικαιοσύνης και της ιστορίας, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.


Το άνοιγμα του φακέλου αυτού, που αναφέρεται στο σοβαρό γεγονός του παρελθόντος, σύμφωνα με το νομάρχη Αργυροκάστρου δίνει την ελπίδα να πάνε στη δικαιοσύνη οι αληθινοί δράστες.


Στην τελετή  μνήμης κατατέθηκαν στεφάνια και ανθοδέσμες λουλουδιών στο συνοριακό σταθμό Πεσκέπι, ο οποίος δεν λειτουργεί εδώ και είκοσι χρόνια.


Επίσης, ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας, Περλάτ Βατότσι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άνοιγμα του φακέλου της σφαγής αυτής που έγινε πριν από 25 χρόνια και εκθείασε τους νεκρούς που έπεσαν στο καθήκον.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα jugunews.net,  η σφαγή του Πεσκέπι είναι ένα από τα πιο αινιγματικά γεγονότα που έγινε στα σύνορα με το ελληνικό κράτος τον Απρίλιο του 1994.






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr