Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ σε πρώτη αποστολή στο Μαυροβούνιο για αναχαίτιση



Απρίλιος 11, 2019. 22:28

Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ συμμετείχαν για πρώτη φορά στην προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με τη βορειοατλαντική συμμαχία.



Όπως ανακοινώθηκε, αεροπλάνα του ΝΑΤΟ  απογειώθηκαν όταν ένα πολιτικό αεροπλάνο εισήλθε στον εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου χάνοντας τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στην Κροατία.


Τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου ανέφεραν ότι το αεροσκάφος αναχαιτίσθηκε από δύο αεροσκάφη της ιταλικής αεροπορίας την Τρίτη.


Τα ιταλικά αεροπλάνα απογειώθηκαν από την ιταλική βάση  Τζόγια ντελ Κόλε, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Μπάρι, στο κέντρο των αεροπορικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ  στην Ιταλία.


«Δύο αεροσκάφη Eurofighter που βρίσκονταν σε επιφυλακή για την προστασία του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ πάνω από την Ιταλία, την Αλβανία και το Μαυροβούνιο,  αναχαίτισαν το αεροπλάνο λίγα λεπτά αργότερα», αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας.


Λέγεται ότι οι πιλότοι πραγματοποίησαν οπτικό έλεγχο στο αεροπλάνο για να αποκλείσουν τη δυνατότητα πιθανών παράνομων ενεργειών.


Διαπιστώθηκε ότι η απώλεια της επικοινωνίας οφείλονταν σε παρεξήγηση μεταξύ του πολιτικού ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας και του πιλότου.


Μετά την επικοινωνία που επιτεύχθηκε το πολιτικό αεροσκάφος συνέχισε τον προορισμό του στην Αίγυπτο.


mkd.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr