Αλβανία: Ο ‘ιδιόμορφος’ πλουτισμός της υπουργού Υποδομών και Ενέργειας



Απρίλιος 15, 2019. 17:20

Η υπουργός που αντικατέστησε τον Ντάμιαν Γκικνούρι στο υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας, Μπελίνα Μπακούρι, φαίνεται να έχει μια αξιόλογη περιουσία  σχετικά με το κόστος ζωής και τους μισθούς στην Αλβανία, γράφει η αλβανική ‘Albeu’.


Έχει 127 χιλιάδες ευρώ έξω από το τραπεζικό σύστημα της Αλβανίας, έχει τέσσερα αυτοκίνητα και ακίνητα.


Μέρος της περιουσίας της δηλώνει με τον πρώην σύζυγό της, Σοκόλ Μπάλα, ενώ στα περισσότερα λένε ότι είναι η μοναδικός ιδιοκτήτης.


Είχε αρχίσει να εργάζεται το 2004 όταν προσλήφθηκε στο Δήμο των Τιράνων, αργότερα έγινε διευθύντρια του συμβουλίου του πρώην δημάρχου και νυν πρωθυπουργού,  Έντι Ράμα, στο Δήμο των Τιράνων.Το 2013 είχε προσληφθεί στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτιλίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Η Μπαλούκου, που όπως λένε έχει σπουδάσει στην Αθήνα,  ισχυρίζεται ότι είναι κατά 50% ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στην Αγγλία, που όπως λέει, το αγόρασε με τις αποταμιεύσεις της, αξίας 95 χιλιάδων λιρών.


Αλλά με τις οικονομίες κατάφερε, επίσης, να αγοράσει ένα διαμέρισμα 98,68 τ.μ. στα Τίρανα αξίας 37 922 ευρώ.


Είναι η μοναδική ιδιοκτήτρια ενός άλλου διαμερίσματος ύψους 97.500 ευρώ. Το τελευταίο το αγόρασε από την πώληση ενός άλλου διαμερίσματος στο Γκολέμ αξίας 125 χιλιάδων ευρώ.


Η Μπαλούκου δηλώνει ότι κατέχει το 50% οικοπέδου 406 τ.μ. και ένα διώροφο κτίριο επιφάνειας 106 τ.μ. και ένα ρετιρέ που το αγόρασε με € 190.000.


Η υπουργός του Ράμα- που τον ακολουθεί από το Δήμο των Τιράνων- έχει στην κατοχή της 127 χιλιάδες ευρώ εκτός του τραπεζικού συστήματος. Σύμφωνα με το νόμο, γράφει το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι που δηλώνουν την περιουσία τους δεν μπορούν να κατέχουν τέτοια ποσά εκτός του τραπεζικού συστήματος.


Η Μπελίντα Μπαλούκου δηλώνει τέσσερα αυτοκίνητα στο όνομά της αξίας, 42 χιλιάδων ευρώ, 15 χιλιάδων ευρώ, 20 χιλιάδων ευρώ και το τελευταίο 15 χιλιάδων ευρώ.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr