Σερβία: Η συγκέντρωση του προέδρου Βούτσιτς ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας



Απρίλιος 20, 2019. 19:29


Ο αξιωματούχος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) και αντιδήμαρχος Βελιγραδίου Γκόραν Βέσιτς δήλωσε ότι η χθεσινή συγκέντρωση στο Βελιγράδι ήταν η μεγαλύτερη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Σερβίας,  ήταν μια πλημμύρα ενότητας, που έδειξε ότι η πλειοψηφία του σερβικού λαού, βρίσκεται μαζί τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και ότι η Σερβία  πιστεύει σε αυτόν.



Ο Βέσιτς είπε ότι έγινε μια επιβεβαίωση της κατάστασης από τον πρόεδρο του κόμματος και αρχηγό του κράτους, Αλεξάνταρ Βούτσιτς που έκανε στους πολίτες έναν απολογισμό των δραστηριοτήτων της κυβέρνησης.

«Άνοιξαν περίπου 200 εργοστάσια, με περίπου 200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Έχουμε τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή, έχουμε μια μεγάλη αύξηση στο εγχώριο ακαθάριστο προϊόν σε σύγκριση με πέρυσι. Η χώρα αναπτύσσεται, έχουμε θαυμάσια φήμη στη διεθνή κοινότητα», είπε ο Βέσιτς.

Πρόσθεσε ότι στη Σερβία η ανεργία πριν 7 χρόνια ήταν στο 24% ενώ σήμερα έχει πέσει κάτω από το 10%.

Επεσήμανε ότι στη χθεσινή συγκέντρωση με τη  συμμετοχή 150 χιλιάδων πολιτών στο κέντρο της πρωτεύουσας δεν έγινε καμία ζημιά και δεν συνέβη καμία σύγκρουση, ενώ στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης,  καταστρέφονται πινακίδες κυκλοφορίας, περιουσιακά στοιχεία της πόλης, προσπάθεια κατάληψης της τηλεόρασης και προσπάθεια εισβολής στο Κοινοβούλιο.
 
Είπε, ακόμη,  ότι η αντιπολίτευση με τις κινητοποιήσεις προσπάθησε να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά εκείνο που έκανε ήταν να την δυναμώσει περισσότερο.


blic.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr