Η υπογεννητικότητα χτυπάει και τα Σκόπια



Απρίλιος 7, 2019. 20:52

Σκόπια.

Το μηνιαίο δελτίο στατιστικών στοιχείων της αρμόδιας υπηρεσίας έδωσε μια -αρνητικά- εντυπωσιακή εικόνα των γεννήσεων στη χώρα κατά το μήνα Ιανουάριο,  που σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους υπάρχει η σημαντική μείωση του 20 τοις εκατό, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος VMRO-DPMNE, Βλάτκο Γκιόρτσεφ.



Όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία της  στατιστικής υπηρεσίας τον Ιανουάριο του 2018,  είχαν γεννηθεί  1861 μωρά και τον ίδιο μήνα φέτος 1512.


Η μείωση στρογγυλοποιημένα είναι από τα 1900 μωρά στα 1500 μωρά. Πρόκειται για μια πρωτοφανή, μέχρι στιγμής, εντυπωσιακή μείωση του αριθμού των γεννήσεων στη χώρα  μέσα σε ένα χρόνο  φθάνοντας το 20%.


«Αν αυτό δεν είναι ανησυχητικό, τότε δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Τα στοιχεία μιλούν και λένε ότι η πατρίδα μας πεθαίνει, εξαφανίζεται. Θα είμαστε μια χώρα χωρίς λαό», δήλωσε ο Γκιόρτσεφ.
Κάλεσε τους επικεφαλής της κυβέρνησης να δηλώνουν τις απόψεις τους σε αυτό το μείζον θέμα.


Πρόσθεσε  ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που θα οριστικοποιηθούν και θα αναθεωρηθούν τον Ιούνιο,  η χρονιά του 2018 είναι η χειρότερη δημογραφικά χρονιά στην ιστορία της χώρας.


makfax.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr