Η Τουρκία ζητά από τα Σκόπια μέτρα κατά της οργάνωσης Feto



Απρίλιος 3, 2019. 19:49

Σκόπια.
 
Η Τουρκία παραμένει ένας ισχυρός φίλος και σύμμαχος της Βόρειας Μακεδονίας και η μελλοντική συνεργασία θα αυξηθεί περαιτέρω, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά την μονοήμερη επίσκεψή του στα Σκόπια.



Ωστόσο, στη  συνάντηση με την υπουργό Ραντμίλα Σεκερίνσκα, ο Τούρκος υπουργός βρήκε την ευκαιρία να προειδοποιήσει ότι στη χώρα υπάρχουν δομές του οργανισμού του Φετιουλάχ Γκιουλέν, και αυτό βλάπτει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και κατά κάποιο τρόπο καταστρέφει τη φιλία και τις αδελφικές σχέσεις.


«Έχουμε τα ονόματα ορισμένων από τα σημαντικότερα της τρομοκρατικής οργάνωσης,  που δρουν μεταξύ των θεσμών των δύο χωρών και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι στο επόμενο διάστημα τα θεσμικά όργανα της Βόρειας Μακεδονίας θα λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για αυτό.


Εμπιστεύομαι  τους θεσμούς της Βόρειας Μακεδονίας, είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο μέλλον θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα για την απαλλαγή από αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση.


Μετά από αυτό το σαφές μήνυμα της τουρκικής πλευράς για τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα του Ισλάμ, Φετιουλάχ Γκουλέν στα Σκόπια, το ερώτημα – σημειώνει το δημοσίευμα- είναι εάν αυτό σημαίνει επίσης μια προϋπόθεση για την αποδοχή του πρωτοκόλλου από το ΝΑΤΟ.


Η υπουργός Άμυνας, ωστόσο,  ελπίζει ότι στο άμεσο μέλλον η Τουρκία θα δώσει το πράσινο φως στην ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. 


Алфа тв


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr