Lenta.ru: Κρυμμένος κίνδυνος στους μετανάστες στην Ευρώπη



Απρίλιος 25, 2019. 07:48

 Περίπου 20 χιλιάδες εξτρεμιστές διεισδύουν στην Ευρώπη με την κάλυψη των προσφύγων. Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του ГРУ (Κύριου Οργανισμού Πληροφοριών) του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, στρατηγό Σεργκέι Κοβαλέφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ταυτοποίηση των εξτρεμιστών στις συνοριακές διαβάσεις καθίσταται δύσκολη εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί μετανάστες δηλώνουν απώλεια των εγγράφων ταυτότητας.


Τόνισε ότι πολλοί ριζοσπάστες προσπαθούν να δημιουργήσουν ομάδες μεταξύ των μεταναστών σε μια αναζήτηση μελών για εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές πράξεις.


Ο Κοβαλέφ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο αυξανόμενος αριθμός μεταναστών στην Ευρώπη δημιουργεί σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.


Οι μετανάστες από αφρικανικές χώρες διαπράττουν σοβαρά αδικήματα και ασχολούνται κυρίως με την πορνεία, το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων καθώς και την πώληση ανθρώπων στη δουλεία, πρόσθεσε.


Τον Ιούνιο του 2018, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι χωρίς τους μετανάστες μια γηράσκουσα ευρωπαϊκή κοινωνία περιμένει έναν «μεγάλο δημογραφικό χειμώνα». Σημείωσε ότι η Ευρώπη θα καταστεί άδεια εάν δεν αποδεχθεί τους μετανάστες.


Η κρίση της μετανάστευσης στην Ευρώπη ξέσπασε το 2015. 

Ορισμένες χώρες τάχθηκαν υπέρ του περιορισμού της ροής των μεταναστών και στη θέσπιση ποσοστώσεων για τον αριθμό τους.


Ταυτόχρονα, η Γερμανία προσπάθησε να αποδεχθεί το μέγιστο αριθμό προσφύγων για ενδυνάμωση του εργατικού της δυναμικού, έτσι μέσα σε ένα χρόνο δέχθηκε πάνω από  1,5 εκατομμύρια μετανάστες στη χώρα.


Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το 2017, η Ιταλία έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών που έφθασαν δια θαλάσσης- περισσότεροι από 119 χιλιάδες άτομα από την Αφρική.






lenta.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr