Συγκρίσεις των μαχητικών αεροσκαφών Su-57 και F- 35



Απρίλιος 11, 2019. 19:54

Μόσχα.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε ένα συγκριτικό γράφημα στο οποίο γίνεται σύγκριση του αμερικανικού  μαχητικού αεροσκάφους F-35 με το ρωσικό Su-57, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, το ρωσικό αεροσκάφος κρίνεται ανώτερο από το αμερικανικό.


Νωρίτερα,  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Άγκυρα θα βρει εναλλακτική λύση για τα μαχητικά F-35, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνηθούν να την προμηθεύσουν, αναφέροντας τα ρωσικά αεροσκάφη.


Σύμφωνα με τον συγκριτικό πίνακα του Anadolu, το Su-57 υπερβαίνει το F-35 σε παραμέτρους όπως:
 η μέγιστη ταχύτητα (2600 km / h έναντι 1931 km / h), 
στη μέγιστη διάρκεια πτήσης (5.8 ώρες έναντι 2.36 ώρες), 
στο μέγιστο εμπόλεμο φορτίο (35.480 τόνοι έναντι 31.751 τόνων)
 και
 μέγιστο βάρος απογείωσης (35.480 τόνους έναντι 31.751 τόνων).


Μεταξύ των μοναδικών χαρακτηριστικών του SU-57, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τονίζουν την ικανότητα να απογειώνονται και να προσγειώνονται σε μικρές αποστάσεις, με αμετάβλητη υπερηχητική πτήση και εξαιρετική ευελιξία.


Σε αυτήν την περίπτωση, το δημοσίευμα αναφέρει την ύπαρξη μιας τροποποίησης του F-35, για ικανότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.


Επιπλέον, αναφέρεται στη δυνατότητα του αμερικανικού μαχητικού να συντονίζει τις ενέργειες  κατά ομάδας αεροσκαφών στην εχθρική ζώνη.


Η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει τουλάχιστον 100 αεροσκάφη  F-35 Lighting II. Η αγορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολυεθνικού αναπτυξιακού προγράμματος F-35 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο προσχώρησε η Άγκυρα το 2002.


Το Κογκρέσο των ΗΠΑ, έχει ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται να αναστείλει την προσφορά μαχητικών στην Τουρκία λόγω της απόκτησης  των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.


Το F-35 είναι μαχητικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, το οποίο, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σε υπηρεσία σε έναν αριθμό συμμάχων (σε περιορισμένο αριθμό).


Το πρόγραμμα για τη δημιουργία από τη Lockheed Martin του F-35 Lightning II έχει ήδη κοστίσει περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια- είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα παραγωγής όπλων στην ιστορία.


Οι προγραμματιστές αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, πέρασαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από ό, τι είχε προγραμματισθεί και καθυστέρησαν με τη δρομολόγηση του αεροσκάφους για τουλάχιστον επτά χρόνια.


Το Su-57 (παλαιότερα γνωστό ως PAK FA), είναι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.


Πρωτοπέταξε το 2010. Όπως δήλωσε ο πρώην επικεφαλής των Ενωμένων Αεροκατασκευαστικών Εταιρειών, Γιούρι Σλούσαρ, με την πρώτη παρτίδα παραγωγής δώδεκα αεροσκαφών θα προμηθευθεί η ρωσική αεροπορική δύναμη το 2019.


Ο συνδυασμός της υψηλής ευελιξίας με την ικανότητα να εκτελεί υπερηχητική πτήση, καθώς και ένα σύγχρονο συγκρότημα εξοπλισμού επί του σκάφους και ο χαμηλός εντοπισμός του, προσφέρουν την υπεροχή του Su-57 σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.


ria.ru


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr