Ο Ζόραν Ζάεφ στα σερβικά εγκαίνια του Διαδρόμου 10



Μάιος 19, 2019. 17:27

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, παρακολούθησε την τελετή έναρξης του νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου ‘Διάδρομος 10’ / «Κόριντορ 10’,  26 χιλιομέτρων  που περνά μέσα από το φαράγγι Γκραντέλιτσκα.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Ζάεφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση να παραστεί «σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός της Δημοκρατίας της Σερβίας και επακόλουθα για τη χώρα και την περιοχή», όπως είπε.


«Προσβλέπουμε στην επιτυχή προσπάθεια όλων των γειτόνων μας. Τώρα μπορούμε να δούμε πως αυτός ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που περνά μέσα  από τη χαράδρα Γκραντέλιτσκα έχει μεγάλη σημασία με εμφανή αποτελέσματα. Τώρα οι πολίτες μας, οι πολίτες των δύο χωρών, και οι Ευρωπαίοι πολίτες, μπορούν να έχουν τον αυτοκινητόδρομο διασχίζοντας άνετα από το βορρά μέχρι τη νότιο πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε  ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι τα Σκόπια και το Βελιγράδι απέχουν τώρα τρεισήμισι με τέσσερις ώρες.


Ο Ζάεφ δήλωσε επίσης ότι η μείωση της χρονικής απόστασης μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας αναπτύσσει περαιτέρω τη φιλία και την εξοικείωση των ανθρώπων των δύο χωρών.




«Ο διάδρομος 10 τώρα γίνεται  πραγματικότητα. Μια πραγματική ευρωπαϊκή αξία συνδετικότητας και επικοινωνίας. Στο έδαφος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ολοκληρώθηκε πέρυσι όταν τέθηκε σε λειτουργία το τμήμα Ντεμί Καπίγια – Σμόκβιτσα μήκους 28 χιλιομέτρων. Πραγματοποιήσαμε το έργο μαζί με τους στρατηγικούς μας εταίρους- την Ευρωπαϊκή Ένωση με το σύνθημα «καλύτερη σύνδεση», δήλωσε ο Ζάεφ.


Στο τέλος της ομιλίας του, συνεχάρη ξανά για το έργο.


«Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας  αγαπούν και σέβονται τους πολίτες της Δημοκρατίας της Σερβίας. Ας μεγαλώσει η φιλία μας, ας μείνουμε μαζί και να συνεργαστούμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους συγκεντρωμένους.


centar.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr