Τούρκοι: «Σκοτώσαμε 15 Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ»



Μάιος 29, 2019. 21:38

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν σήμερα άλλους έξι Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην στρατιωτική επιχείρηση αεροπορίας και στρατού ξηράς στο έδαφος του βόρειου Ιράκ.


«Η επιχείρηση ‘Λάπα’ στην περιοχή Χαρκούκ στο βόρειο Ιράκ, που ξεκίνησε στις 27 Μαΐου 2019, συνεχίζεται με επιτυχία. Από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα με την υποστήριξη των επίγειων και αεροπορικών μας δυνάμεων, έξι ακόμη αντάρτες ‘εξουδετερώθηκαν’. Έτσι,
Ο τουρκικός στρατός εξουδετέρωσε εννέα τρομοκράτες στο βόρειο Ιράκ
 
μέχρι στιγμής,  στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης σκοτώθηκαν 15 τρομοκράτες. Οι αεροπορικές μας δυνάμεις συνεχίζουν να καταστρέφουν τα καταφύγια και τις αποθήκες όπλων που ανήκουν στο PKK», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass, με βάση το ανακοινωθέν του τουρκικού στρατού.


Την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφος του Βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στις 28 Μαΐου.


Λίγο αργότερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τραυματίσθηκαν τουλάχιστον δύο Τούρκοι στρατιώτες.


«Δύο στρατιώτες μας στις 29 Μαΐου 2019, τραυματίσθηκαν από έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην περιοχή, όπου υπάρχει συμπλοκή με τους τρομοκράτες του PKK», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr