Ο τουρκικός στρατός ‘εξουδετέρωσε’ 180 Κούρδους αντάρτες Μάιος 2, 2019. 22:16


Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν 180 Κούρδους τρομοκράτες του YPG/PKK στο εσωτερικό και σε διασυνοριακές επιχειρήσεις, αναφέρει η τουρκική Γενί Σαφάκ.


Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθώς και από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, τη Στρατοχωροφυλακή και την Υπηρεσία Πληροφοριών, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέταξε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον ασαφή  όρο «εξουδετέρωσαν» στις ανακοινώσεις  τους, υπονοώντας ότι οι αναφερόμενοι είτε παραδόθηκαν, είτε σκοτώθηκαν είτε αιχμαλωτίσθηκαν, όπως σημειώνεται.
 

Η τουρκική πολεμική αεροπορία, επίσης, προέβη σε επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ βομβαρδίζοντας θέσεις των Κούρδων ανταρτών καταστρέφοντας αποθήκες και κρησφύγετα.Οι αεροπορικές επιθέσεις έγιναν στις θέσεις Καντίλ, Αβασίλ Μπασιάν, Μετίνα, Σινάτ Χαφτανίν και Ζαπ του βόρειου  Ιράκ.--               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr