Η Τουρκία μείωσε κατά 43% την εισαγωγή φυσικού αερίου από τη ΡωσίαΜάιος 16, 2019. 22:01

Η Τουρκία κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους μείωσε τις ρωσικές εισαγωγές φυσικού αερίου κατά 43% σε ετήσια βάση, στα 4.522 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, έναντι 7.917 δις. Κυβικών μέτρων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, αναφέρει η Gazprom.Στον κατάλογο των μεγαλύτερων αγοραστών ρωσικού φυσικού αερίου, η Τουρκία μετακινήθηκε από τη δεύτερη στην τρίτη θέση- μετά τη Γερμανία και την Ιταλία , σύμφωνα με την Vesti .


Στην Τουρκία υπάρχει οικονομική κρίση, η αγοραστική δύναμη του πληθυσμού και η κατανάλωση πόρων από τις επιχειρήσεις μειώνονται συνεχώς.


Εν τω μεταξύ, η Τουρκία απαιτεί μείωση της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα.


«Και εδώ υπάρχουν ζητήματα, υπάρχουν προβλήματα. Οι Τούρκοι φίλοι μας επιμένουν σε κάποιες μορφές, για εμπορικούς λόγους,  ενώ η Gazprom προσφέρει λύσεις. 
Αλλά, θα  αναζητήσουμε νέες λύσεις και θα τις βρούμε, επειδή εκτιμούμε την τουρκική αγορά και τις σχέσεις με τους Τούρκους εταίρους και φίλους», δήλωσε ο Πούτιν.


«Εξάλλου, οι τιμές του φυσικού αερίου δεν καθορίζονται από την Gazprom σε υποχρεωτική βάση, αλλά διαμορφώνονται με τη μέθοδο της αγοράς», τόνισε ο Πούτιν, σύμφωνα με τη μοσχοβίτικη ‘Komsomolets’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr