Αλβανία: «Έλληνες εξτρεμιστές» ξήλωσαν τις νέες πινακίδες στην αλβανική γλώσσα




Μάιος 10, 2019. 16:41

Αλβανία.

Ξηλώθηκαν οι νέες πινακίδες που τοποθετήθηκαν από την κυβέρνηση στη Δρόβιανη της Δρόπολης, όπου κατοικεί ελληνική εθνική μειονότητα.


Υπάρχουν υποψίες , γράφει το αλβανικό κείμενο, ότι η πράξη αυτή είναι αντίποινα στο ξήλωμα των ελληνικών πινακίδων στη Φοινίκη.

Σύμφωνα με τα αλβανικά δημοσιεύματα, τις απογευματινές ώρες σημειώθηκε ένα συμβάν στις πινακίδες στον οδικό άξονα  Αργυρόκαστρου – Αγίων Σαράντα, κοντά στο χωριό Δρόβιανη.

Η πράξη  έγινε γνωστή από τον ερευνητή Άρμπεν Λάλα, μέσω μιας ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα.
Στην ανάρτηση φαίνονται με σαφήνεια ορισμένες πινακίδες προσανατολισμού στις οποίες πρώτη γλώσσα είναι η αλβανική να  έχουν ξηλωθεί και άλλες να είναι ριγμένες στο έδαφος.



Γράφει ο Λάλα:


«Έλληνες εξτρεμιστές ξήλωσαν τις νέες πινακίδες  που ήταν στα αλβανικά και στα ελληνικά στο χωριό Δρόβιανη της Δρόπολης, στην οποία ζουν 100%  Έλληνες της μειονότητας.


Οι Έλληνες εξτρεμιστές κινήθηκαν τη νύχτα, με μόνη αιτία επειδή η αλβανική γλώσσα είναι πρώτη γλώσσα και επίσημη σε αυτό το απομακρυσμένο χωριό της Φοινίκης».


 «Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε πολιτικές αντιδράσεις στη χώρα, όπου τα αντιπροσωπευτικά κόμματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, όπως MEGA, ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ, καταδίκασαν την ενέργεια των αλβανικών υπηρεσιών να αντικαταστήσουν τις πινακίδες. 

Υπάρχει η υποψία ότι η πρόσφατη κατάρρευση των πινακίδων στο χωριό Δρόβιανη στους Αγίους Σαράντα είναι μια ‘εκδίκηση’ από τους Έλληνες εξτρεμιστές», καταλήγει το αλβανικό δημοσίευμα.



shqiptarja.com, 27.al, hashtag.al, κλπ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr