Αντιδράσεις για την αλβανική σημαία στο φρούριο του Σαμουήλ στην Οχρίδα



Μάιος 2, 2019. 19:36

Σκόπια.

Μετά τις επικρίσεις των βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης για την τοποθέτηση της αλβανικής σημαίας στο φρούριο του Σαμουήλ στην Οχρίδα (Αχρίδα), καθώς οι Βούλγαροι το θεωρούν ως  βουλγαρικό μεσαιωνικό μνημείο, ήρθε και η αντίδραση του αναπληρωτή πρωθυπουργού  Μπουγιάρ Οσμάνι, που είναι αλβανικής καταγωγής, δηλώνοντας ότι η σημαία της Αλβανίας μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε (στη χώρα)  χωρίς να υπάρχουν συνέπειες…


Στις δηλώσεις αυτές υπήρξε απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, που σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι:

 «Ο νόμος για τη χρήση των σημαιών είναι σαφής. Όλα όσα προβλέπονται από τις διατάξεις πρέπει να γίνονται σεβαστά. Όσον αφορά  το περιστατικό στην Οχρίδα, έχουμε απόφαση του δικαστηρίου και η κυβέρνηση δεν σχολιάζει τις δικαστικές αποφάσεις. Αλλά, επειδή η απόφαση του δικαστηρίου είναι τέτοια, είναι προφανές ότι υπάρχουν παραβιάσεις του νόμου».


Η κυβέρνηση λέει ότι σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, έγινε παραβίαση του σχετικού νόμου.


«Είναι προφανές ότι σε κάθε παραβίαση του νόμου για τη χρήση των σημαιών θα επιβάλλεται η προβλεπόμενη ποινή. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η σημαία», είπε ο Μποσνιάκοφσκι.


Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι την αλβανική σημαία στο μεσαιωνικό φρούριο τοποθέτησαν Αλβανοί από το Κοσσυφοπέδιο.


a1on.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr