Ζόραν Ζάεφ: Χωρίς τη Σόφια δεν θα υπήρχε η συμφωνία με την Ελλάδα



Μάιος 24, 2019. 21:33

«Οι σχέσεις μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας είναι φιλικές, βαθιές και ζεστές. Νομίζω ότι δεν είχαμε ποτέ καλύτερη σχέση. Δεν υπάρχει πολίτης ο οποίος δεν το επιβεβαιώνει αυτό το πράγμα», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή στο MKD.

«Από αυτές τις σχέσεις είναι ευτυχείς τόσο οι δικοί μας όσο και οι πολίτες της Βουλγαρίας σε αυτήν τη στιγμή της ενότητας και της αμοιβαίας υποστήριξης. Χωρίς αυτήν την προσέγγιση, χωρίς τη Συνθήκη Φιλίας με τη Βουλγαρία, δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζάεφ.


«Η ιστορία της ενσωμάτωσης της περιοχής έφθασε στο αποκορύφωμά της ακριβώς με τη συνθήκη με τη Βουλγαρία. Σήμερα, η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μας στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν πολιτιστικές ανταλλαγές, καλλιτεχνικά έργα, σοβαρές επιχειρηματικές σχέσεις και αυξημένο εμπόριο», επισήμανε ο Ζάεφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι βουλγαρικές επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες στην πατρίδα μας», όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Bgnes.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr