Ιβάνοφ σε Πάπα: Έρχεστε σε μια εποχή που το «μακεδονικό κράτος» είναι τραυματισμένο



Μάιος 7, 2019. 18:21
Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, σε ομιλία  που απηύθυνε  κατά την υποδοχή του Πάπα Φραγκίσκου, δήλωσε ότι η επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία η «Μακεδονία» έχει καταρρεύσει και προδόθηκε και ζήτησε από τον Πάπα την πνευματική του βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας.



«Ο πειρασμός να μιλήσουμε για το ένδοξο μακεδονικό παρελθόν είναι μεγάλος. Πιστεύω όμως ότι είναι πιο σημαντικό να μιλάμε για το αβέβαιο παρόν, όσο δύσκολο και αν είναι. Και η αλήθεια είναι ότι ήρθαμε σε μια εποχή που η μακεδονική κοινωνία είναι βαθιά διαιρεμένη, και η χώρα άσχημα πληγωμένη, λόγω υποσχέσεων που δεν τηρήθηκαν, προδομένες προσδοκίες που κλόνισαν την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας.

»Οι παρακμιακοί αποκλεισμοί από την ευρωπαϊκή πορεία μας οδήγησαν σε πολιτικές και ηθικές κρίσεις που μείωσαν την πνευματική μας ασυλία και κατέστρεψαν πραγματικές διαχρονικές αξίες.
Ο σταυρός και η ημισέληνος, η εκκλησία και το τζαμί στέκονται ως συνοριοφύλακες και φρούρια για τη σήμανση και την υπεράσπιση ορισμένων πνευματικών εδαφών. Πώς να ξεχάσουμε ότι είμαστε όλοι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την πίστη μας», είπε ο Ιβάνοφ.

 
Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε στο άγαλμα της Μητέρας Τερέζας στα Σκόπια
Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ απευθύνθηκε στους πολίτες στην ομιλία του και ζήτησε συμφιλίωση και συγχώρεση, μια συγχώρεση για την πνευματική αποκατάσταση της χώρας.


«Θα τελειώσω με μια έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μου, σε όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης και καθαρής καρδιάς, είτε ανήκουν στην Ορθόδοξη, Καθολική και Προτεσταντική Εκκλησία, είτε είναι Μουσουλμάνοι, Εβραίοι ή άθεοι. 


Σας καλώ να αναγνωρίσετε τον συμβολισμό αυτής της επίσκεψης και μέσα από την ταπεινότητα και τη συγχώρεση, τη συμφιλίωση και την ενότητα, την υπευθυνότητα και το σεβασμό, να συμμετάσχουμε στην πνευματική αναγέννηση της Μακεδονίας, πριν είναι πολύ αργά».


Σημειώνεται ότι πρόεδρος των Σκοπίων, Ιβάνοφ, κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο στα Σκόπια.


MakFax.com .mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr