Λιβύη: Ισλαμικές ομάδες συγκρούστηκαν για την παραλαβή των τουρκικών όπλων

Μάιος 26, 2019. 18:28

Ένοπλη σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών στη δυτική Λιβύη για την παραλαβή των όπλων που έστειλε η Τουρκία, ανέφερε την Κυριακή η παν-αραβική εφημερίδα Ασάρκ αλ Αουσάτ. Οι ένοπλες ομάδες της Λιβύης που συμμάχησαν με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας  που υποστηρίχθηκε από τον ΟΗΕ στις 18 Μαΐου έλαβαν τεθωρακισμένα οχήματα και όπλα από την Τουρκία καθώς μάχονται εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.


«Συγκρούσεις ξέσπασαν στη δυτική πόλη Ζαουίγια, αργά την Παρασκευή, μετά το θάνατο του Φιράς αλ Μουχτάρ Σάρκας, διοικητή μια πολιτοφυλακής που είναι συνδεδεμένη με το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης. Ο ξάδελφός του σκοτώθηκε επίσης σε σύγκρουση με άλλη πολιτοφυλακή για την αποστολή όπλων από την Τουρκία», αναφέρει η Ασάρκ αλ Αουσάτ. 


Οι συγκρούσεις που έγιναν για το θάνατο του Σάρκας και του ξαδέλφου του ξέσπασαν στις 24 Μαΐου, όταν ο Σάρκας κατέλαβε ένα από τα νέα τουρκικά οχήματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Η αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων από την Τουρκία αποτελεί παραβίαση του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από τον Φεβρουάριο του 2011, όπως σημειώνει η Ασάρκ αλ Αουσάτ.


aawsat.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr