Στέβο Πενταρόφσκι: Για τη νίκη μου δεν χρωστώ σε κανέναν!



Μάιος 14, 2019. 20:52

Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, που εκλέχθηκε με περίπου 400 χιλιάδες ψήφους, απαντώντας σε ερώτηση της εκπομπής «360 μοίρες» εάν αισθάνεται υποχρεωμένος σε κάποιο μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού, απάντηση κατηγορηματικά ‘όχι!».

"Όχι. Βλέπω τους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού που θέλουν να δείξουν ότι η επιρροή τους για την εκλογή μου ήταν η μεγαλύτερη,  παρουσιάζοντας αριθμούς που δεν είναι απόλυτα πραγματικοί. Δεν θέλω να πω ότι οι αριθμοί αυτοί αξίζουν περισσότερο από εμένα. Συνολιά πρόκειται για 433 χιλιάδες ψήφους που είναι ψήφοι των εταίρων του συνασπισμού, που  αυτοί οι εταίροι ή πολιτικοί φορείς,  είναι 33 στον αριθμό. Υπάρχουν επίσης πολίτες που δεν ομαδοποιούνται σε πολιτικούς σχηματισμούς των εθνοτικών κοινοτήτων. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτοί οι πολίτες που με ψήφισαν δεν υπάκουσαν σε πολιτικές καθοδηγήσεις αλλά, προσωπικά, προτίμησαν εμένα», δήλωσε ο Πενταρόφσκι.


Ο Στέβο Πενταρόφσκι δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα καταστεί αντίπαλος του πρώην προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ, υπογράφοντας οποιονδήποτε νόμο που θα υιοθετείται από τη Συνέλευση, αλλά η κάθε περίπτωση θα αξιολογείται ξεχωριστά.


« (ο Ιβάνοφ) δεν υπέγραψε νόμους  που ψηφίστηκαν από αυτήν την κυβέρνηση, αλλά υπέγραφε τα πάντα με την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά, στιγματίζοντας την πολιτική που ακολουθούσε ο προκάτοχός του.


tetovasot.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr