Έντι Ράμα: Οι Αλβανοί στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι αδέλφια και πρέπει να ενωθούν


(Φωτό αρχείου)
 
Μάιος 13, 2019. 19:14

Οι Αλβανοί στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο είναι αδέλφια που ζουν σήμερα σε δύο διαφορετικές χώρες και πρέπει να ενωθούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, όπως σημειώνει η εφημερίδα του Βελιγραδίου ‘Blic’.


Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Έντι Ράμα, δήλωσε ότι βλέπει αυτή την ενοποίηση ως τμήμα της πορείας προς την ΕΕ. 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι υποστηρίζει μια ενιαία περιοχή των Αλβανών χωρίς σύνορα. Δεν θέλω σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία. Πρέπει να εργασθούμε για να επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο, είπε ο Ράμα σύμφωνα με την ‘Blic’. 


Πρόσθεσε ότι η Σερβία πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και πρέπει να αναγνωρίσει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος.

 Ο Ράμα είπε ότι ποτέ  δεν μίλησε για τη λεγόμενη Μεγάλη Αλβανία και ότι είναι ένας όρος που εφευρέθηκε για να χρησιμοποιηθεί εναντίον των Αλβανών.

 Είπε ότι πιστεύει πως οι Σέρβοι και οι Αλβανοί μπορούν να κάνουν τα Βαλκάνια αυτό που έκανε η Γαλλία και η Γερμανία για την Ευρώπη, σημειώνει η εφημερίδα του Βελιγραδίου.



Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι ο Νταούτ- αδελφός του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι- μαζί με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, τις επόμενες ημέρες θα έχουν ανοικτή ακρόαση στο Ειδικό Δικαστήριο στη Χάγη.

 Θα βρεθούν ενώπιον των δικαστών για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου (UCK) εναντίον των Σέρβων και άλλων μη Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο. Οι πρώτες ποινές αναμένονται να γίνουν γνωστές στη διάρκεια του έτους, γράφει η εφημερίδα.


24chasa.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr