Η Τουρκία έστειλε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα στην ισλαμική κυβέρνηση της Λιβύης



Μάιος 19, 2019. 23:38

 Η Τουρκία παρέδωσε τεθωρακισμένα οχήματα στις λιβυκές δυνάμεις που μάχονται εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης του Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι λιβυκές ένοπλες ομάδες που συμμάχησαν με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ έλαβαν τεθωρακισμένα οχήματα και όπλα από την Τουρκία, καθώς μάχονται ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, ανέφερε την Κυριακή η ιστοσελίδα South Front.



Αναφερόμενη (η ιστοσελίδα)  στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν  από πηγές στη Λιβύη, αναφέρει ότι δεκάδες τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα BMC Kirpi παραδόθηκαν στο λιμάνι της πρωτεύουσας, Τρίπολης.


«Η παράδοση αυτών των θωρακισμένων οχημάτων αποτελεί σαφή παραβίαση του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον Φεβρουάριο του 2011. Αυτή η πράξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρίση μεταξύ της Τουρκίας και των κυριότερων υποστηρικτών των Εθνικού Στρατού της Λιβύης, όπως είναι η Αίγυπτος και τα ΗΑΕ», αναφέρει η ιστοσελίδα.


Σύμφωνα με λιβυκές πηγές,  το φορτηγό  πλοίο ‘AMAZON’ με σημαία Μολδαβίας μετέφερε οχήματα από το τουρκικό λιμάνι της Σαμψούντας στην Τρίπολη. Το πλοίο ναυλώθηκε από την τουρκική εταιρεία «AKDENİZ RORO SEA».


Η Λιβύη είναι χωρισμένη ανάμεσα στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας υπό την ηγεσία του Γαγιέζ αλ Σαράι στην Τρίπολη που είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και την κυβέρνηση του Τομπρούκ, υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ – de facto κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης και επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης. Ο Χαλίφα ξεκίνησε επίθεση για τον έλεγχο της Τρίπολης από τον Απρίλιο κατηγορώντας τον Σαράι για υποστηρικτή των τρομοκρατών του ISIS.


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr