Βόρειος Ήπειρος: «Γιατί οι Αλβανοί ξηλώνουν τις ελληνικές πινακίδες»



Μάιος 4, 2019. 14:07

Ως «σούπερ σκάνδαλο» χαρακτηρίζει αλβανικό δημοσίευμα την τοποθέτηση δεκάδων οδικών σημάτων στην ελληνική γλώσσα στη νότια Αλβανία.


«Καθώς πλησιάζουμε στην τουριστική περίοδο, δεκάδες πινακίδες ονομάτων ‘ξεφυτρώνουν’ στα χωριά των Αγίων Σαράντα και στην είσοδο της παραλιακής πόλης.  


Το αξιοσημείωτο είναι ότι η αλβανική γλώσσα σε αυτές δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου, αλλά ακόμη και όταν υπάρχει, ορίζεται ως δευτερεύουσα γλώσσα»,  σημειώνει η αλβανική ιστοσελίδα «newsbomb.al».


Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι κάτοικοι έχουν αναλάβει την κατάσταση. Στην είσοδο του χωριού «Pandalejmon», ενός χωριού που κατοικείται από αλβανικό πληθυσμό, οι κάτοικοι έχουν ξηλώσει την πινακίδα που γράφει «Αγ. Παντελεήμονας» γράφει το δημοσίευμα και συνεχίζει:


«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι στα αλβανικά εδάφη που κατοικούν Αλβανοί, η αλβανική γλώσσα να τοποθετείται ως δεύτερη γλώσσα.
Και όταν η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, οι κάτοικοι είναι αυτοί που αναγκάζονται να κάνουν τέτοιες πράξεις για να βάλουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr