Οι ΗΠΑ αποχωρούν από το Ιράκ, το Κουβέιτ είναι σε επιφυλακή, το Κρεμλίνο ανησυχεί


Αυτή η κίνηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ, καθώς και ανταλλαγής  πυρών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν
 
Μάιος 15, 2019. 17:24

Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον  εξέδωσε επείγουσα εντολή σχετικά με το αμερικανικό προσωπικό στο Ιράκ, να εγκαταλείψει τη χώρα αμέσως.

 Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αυτή η τελευταία απόφαση έχει να κάνει με την αύξηση των εντάσεων με το Ιράν.



Σύμφωνα με τη RT, η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ανακοίνωσε ότι έχει εντολή να επιστρέψει αμέσως στις Ηνωμένες Πολιτείες, το προσωπικό που δεν είναι απαραίτητο.


Αυτή η κίνηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ, καθώς και ανταλλαγής  πυρών μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν.


Αρκετοί υπάλληλοι της πρεσβείας στη Βαγδάτη έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν τη διπλωματική αποστολή καθώς και υπάλληλοι της  αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην πρωτεύουσα Αρμπίλ των Κούρδων του Βόρειου Ιράκ.


Ήδη, από την Κυριακή, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της να μην πάνε στο Ιράκ και αν βρίσκονται εκεί να ‘απέχουν’ από όλα όσα συμβαίνουν. Η έκδοση θεωρήσεων τέθηκε, επίσης, σε αναστολή.




BREAKING: US orders all non-emergency personnel to leave Iraq as tensions with #Iran grow – embassy http://on.rt.com/9ugh 

Ταυτόχρονα το Κουβέιτ, αποφάσισε να αυξήσει την ετοιμότητα του στρατού στο υψηλότερο επίπεδο λόγω των εντάσεων στην περιοχή, ενώ το Κρεμλίνο λέει ότι ανησυχεί για τις εξελίξεις στην κατάσταση γύρω από το Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες.




BREAKING: Kremlin says concerned over escalating Iran tensions despite Pompeo assurances US not seeking war https://voiceofpeopletoday.com/breaking-27-2-172-345/ …




Επίσης, τα γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν, επικαλούμενες πηγές του στρατού, ότι η χώρα αποχώρησε από τη συμμετοχή σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ιράκ.




Germany reportedly discontinues military training efforts in #Iraq due to “increasing regional tensions.“ https://m.focus.de/panorama/welt/wegen-spannungen-in-der-region-bundeswehr-setzt-ausbildung-im-irak-aus_id_10713658.html … #MiddleEast #NDDN @FuhrMP


Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε την είδηση αυτή με την παρατήρηση ότι η Γερμανία είχε ενδείξεις ότι θα μπορούσε να γίνει επίθεση του Ιράν κατά τις ασκήσεις αυτές, σημειώνει το σερβικό ραδιόφωνο b92.



b92, RT,
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr