Οι Τούρκοι που εκλέχθηκαν στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο




Μάιος 28, 2019. 17:44


Πέντε υποψήφιοι τουρκικής καταγωγής κατέλαβαν έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις εκλογές που διεξήχθησαν από τις 23- 26 Μαΐου.


Ο πιο αξιοσημείωτος από αυτούς  είναι ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, ο οποίος είναι ο πρώτος Τουρκοκύπριος που εκλέγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο 59χρονος
συγγραφέας και καθηγητής πολιτικής ιστορίας, εκλέχθηκε με το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ).

Ο Κιζιλγιουρέκ αποκτά μία από τις έξι έδρες της Κύπρου, στην προεκλογική εκστρατεία του και στις δύο πλευρές του νησιού, ζητούσε την επανένωση της Κύπρου.

 Οι Τουρκοκύπριοι που τον ψήφισαν μετέβησαν από την Κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου στην Ελεύθερη.


Η γεννημένη στην Τουρκία, Όζλεμ Αλέβ Ντιμιρέλ , γνωστή για τις θέσεις της σχετικά με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κούρδων, εκλέχθηκε από τις τάξεις της γερμανικής αριστεράς.


Μεταξύ αυτών που κέρδισαν έδρα στο Κοινοβούλιο είναι ο Ισμαήλ Ερτούγ, πρώην σύμβουλος  για την ασφάλιση υγείας και επανεξελέγη για τρίτη θητεία με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας.


Ο τραπεζίτης και επιχειρηματίας  Ενγκίν Έρογλου εξελέγη από τις τάξεις των ελευθέρων ψηφοφόρων (Freie Wähler) στη Γερμανία.


Ένας άλλος  ευρωβουλευτής τουρκικής καταγωγής,  ο Αγκνές Εβρέν,  εκλέχθηκε με την γαλλική κεντρο-δεξιά.


-           
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr