Αλβανία: Νεκρός και τραυματίας που σχετίζονται με δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου



Μάιος 27, 2019. 18:10

Επίθεση με πυροβόλα όπλα με έναν νεκρό και έναν τραυματία έγινε στο χωριό Πόρο της κοινότητας Νοβοσέλε γύρω στις 1:10. Αποτέλεσμα της επίθεσης με καλάσνικοφ ήταν να χάσει τη ζωή του ο 22χρονος Σωτηράκη Μεχίλι και να τραυματισθεί σοβαρά ο Ένο (Αλέξανδρος)  Μάτα.

Ο τραυματίας με σφαίρες στο σώμα, διακομίσθηκε αρχικά στο περιφερειακό νοσοκομείο του Αυλώνα, αλλά λόγω της σοβαρής κατάστασής του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Τιράνων.


Τα δύο άτομα ταξίδευαν με μοτοσικλέτα στα σπίτια τους τη στιγμή που πυροβολήθηκαν με καλάσνικοφ.


Οι δράστες λίγα χιλιόμετρα μετά, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για το έγκλημα και το έβαλαν φωτιά. Μέσα στο αυτοκίνητο, τύπου Mercedes Benz βρέθηκαν και δύο καλάσνικοφ με τα οποία οι δράστες άνοιξαν πυρ στους δύο επί της μοτοσικλέτας.

 Το αυτοκίνητο αποδείχθηκε ότι ήταν κλεμμένο και οι πινακίδες του οχήματος είχαν κλαπεί από άλλο.


Στη σκηνή, έφθασαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και άρχισαν να χτενίζουν την περιοχή για να εντοπίσουν τους δράστες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο τραυματίας Ένο Μάτα φέρεται  να ήταν στόχος της δολοφονίας, ενώ είχε έξι μήνες που επέστρεψε από την Ελλάδα, όπου επίσης ήταν ύποπτος και καταδικάστηκε  για ληστεία.


Ο Αλέξανδρος Ματάι  ή αλλιώς γνωστός ως Ένο Μάτα, φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της δολοφονίας του Έλληνα δικηγόρου Μιχαήλ Ζαφειρόπουλου.


Στο χωριό τους ήταν γνωστοί ως ήσυχοι άνθρωποι. Ο 22χρονος που πέθανε  δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα και δεν είχε παρελθόν στην αστυνομία.


Ο Μάτα στη μαρτυρία του δήλωσε αυτό που συνέβη στην Ελλάδα και για αυτό ήρθε στη χώρα μας, σημειώνει το  αλβανικό δημοσίευμα.


«Με συγχέουν  με ένα μέλος συμμορίας για τη δολοφονία ενός Έλληνα δικηγόρου», είπε, προσθέτοντας ότι οι δράστες για τη δολοφονία του προέρχονται από την Ελλάδα.


Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη δολοφονία που γίνεται στον Αυλώνα (Βλόρα) μέσα στο μήνα Μάιο.









shqiptarja.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr