Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Βουλγαρίας, Σκοπίων, Αλβανίας σε αλβανική ναυτική βάσηΜάιος 26, 2019. 17:44

Τίρανα.

Στη ναυτική βάση Πασαλιμάν στον Αυλώνα (Βλόρα) πραγματοποιείται η άσκηση ‘Joni-19’. Σε αυτήν την πολυεθνική άσκηση, συμμετέχουν το τάγμα Ειδικών Δυνάμεων των Χερσαίων Δυνάμεων καθώς και ομάδες από τις Ειδικές Δυνάμεις από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.


Στην τελετή έναρξης της ‘Joni-19’ συμμετείχε ο συνταγματάρχης Νταβίντ Ρόκου ως εκπρόσωπος της Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων.


Η άσκηση που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, διεξάγεται στο πλαίσιο της τριμερούς συμφωνίας των Υπουργών Άμυνας για την ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων.


Βασική δραστηριότητα στη διάρκεια αυτής της εκπαίδευσης θα είναι οι ασκήσεις καταδύσεων, πρακτικές εφαρμογές υποβρύχιων ενεργειών, δολιοφθορές, η πρακτική της ρίψης με σκάφος και η πλοήγησή του  σε αποστάσεις  100 και 200 μέτρων από εγκαταστάσεις, καθώς και η παραμονή υπό της επιφάνειας της θάλασσας με μέγιστο βάθος τα 20 μέτρα.


Η άσκηση ‘Joni-19’ θα συνεχισθεί μέχρι τις 30 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί με επίδειξη των Ειδικών Δυνάμεων των τριών συμμετεχόντων κρατών, όπως σημειώνει στην ιστοσελίδα του ο αλβανικός στρατός.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr