Αλβανία: Αποκλείεται τελικά η υποψηφιότητα Φρέντυ Μπελέρη στη Χειμάρρα



  Μάιος 30, 2019. 18:01

Τίρανα.


Το Εκλεκτορικό Κολλέγιο επικύρωσε την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής για την υποψηφιότητα του Φρέντυ Μπελέρη στο δήμο της Χειμάρρας.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή είχε πρόσφατα απορρίψει την υποψηφιότητα του Μπελέρη στο Δήμο της Χειμάρρας.


Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητα του Μπελέρη στο νότιο δήμο της χώρας, επειδή το όνομά του συμπεριελήφθη στη σφαγή της Επισκοπής ( Πεσκέπι). 

Υπενθυμίζεται- σημειώνει το δημοσίευμα του Balkan Web- ότι ο Φρέντυ Μπελέρη απορρίφθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή  για τις τοπικές εκλογές της 30ης Ιουνίου, διότι βρίσκεται στον κατάλογο των ονομάτων των ατόμων που ανακρίθηκαν για τη σφαγή του 1994.


Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες είχαν ανακοινωθούν άλλοι λόγοι της απόρριψής του, και από την εξέλιξη αυτή γίνεται φανερό ότι κρύβονται σκοπιμότητες προς την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία, της οποίας επιφανής προσωπικότητα είναι ο Φρέντυ Μπελέρης.

Το δημοσίευμα πάντως σημειώνει ότι ο 23χρονος τότε Μπελέρης κατά την ανάκρισή του  δήλωσε ότι κατά την χρονική περίοδο που έγινε το συμβάν στην Επισκοπή, δεν βρίσκονταν στην Αλβανία, αλλά σε επίσκεψη στην Κύπρο.

 
balkanweb.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr