Μπόλαρης: Επίπονο το έργο της Επιτροπής με τα Σκόπια




«Επίπονο έργο, αλλά με την καλή έννοια, μπορούμε να καθαρίσουμε τον αλυτρωτισμό και τους χάρτες από τα σχολικά βιβλία ιστορίας της Βόρειας Μακεδονίας»


Μάιος 20, 2019. 17:52


«Κάνουμε σκληρή δουλειά με ενστάσεις, αλλά σε ένα καλό κλίμα με καλή θέληση και καλές προθέσεις, είμαστε στο σωστό δρόμο», λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Μάρκος Μπόλαρης, σύμφωνα με το σκοπιανό δημοσίευμα.



Ο Μπόλαρης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Πρακτορείο FM» του ελληνικού πρακτορείου ειδήσεων αναφέρθηκε στην τελευταία συνάντηση της Κοινής  Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας.


«Είμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχει μια επίπονη δουλειά με αντιρρήσεις, αλλά σε καλή ατμόσφαιρα, πραγματικά με καλή πρόθεση και πραγματικά με καλή πίστη. Υπάρχουν συζητήσεις που φθάνουν βαθιά στην ιστορία, όπου απαιτούνται παραπομπές (πηγές), έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή προσέγγιση», λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας για το Ελληνικό Ραδιόφωνο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της MIΑ από την Αθήνα.


Ο Μπόλαρης, ο οποίος είναι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας στο πλαίσιο της Επιτροπής για τα σχολικά βιβλία, επαναλαμβάνει ότι είναι απαραίτητο από τα βιβλία, τους χάρτες και άλλο συνοδευτικό υλικό, να εξαλειφθούν τυχόν ψευδείς και ρεβιζιονιστικοί ισχυρισμοί.


Η Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή για τα Ιστορικά, Αρχαιολογικά και Εκπαιδευτικά Θέματα,  πραγματοποίησε την τέταρτη συνάντησή της στην Οχρίδα στις 17 και 18 Μαΐου 2019 , όπου οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών μέσα σε εποικοδομητικό και συλλογικό κλίμα πραγματοποίησαν λεπτομερή και πλήρη αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών- των ιστορικών βιβλίων και βοηθητικών διδακτικών βιβλίων στην ιστορία που χρησιμοποιούνται και στις δύο χώρες.

denesen.mk

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr