Πρόεδρος Σερβίας: Οι Αλβανοί μιλούν για ενοποίηση και η Ευρώπη δεν αντιδρά





Μάιος 9, 2019. 08:15

Οι Αλβανοί έχουν καταφέρει καθημερινά να επαναλαμβάνουν την εθνική ενοποίησή τους και κανείς σε αυτό δεν αντιδρά», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά τις συνομιλίες που είχε με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι στα Τίρανα, σημειώνει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.


«Μιλάνε για πράγματα που είναι αδύνατα και σε αυτά δείχνει εξοικειωμένη ολόκληρη η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Βούτσιτς.


Αναφερόμενος στην κατάργηση της δασμολόγησης των σερβικών προϊόντων από την Πρίστινα, δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να θεωρεί την κατάργηση ως ‘δώρο’ στη Σερβία.


Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Μογκερίνι που απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, ο Βούτσιτς είπε ότι δεν υπάρχει μυστικό σχέδιο μεταξύ Αλβανίας-Σερβίας και ΕΕ, αλλά ότι αποτελεί προϋπόθεση η κατάργηση της δασμολόγησης για την έναρξη του διαλόγου και αυτό κατά κάποιο τρόπο εξυπηρετεί τη Σερβία.


«Έχω πει με σαφήνεια και προς τον Ματέο Σαλβίνι  αλλά και την Φεντερίκα Μογκερίνι, ότι η κατάργηση της δασμολόγησης των σερβικών προϊόντων δεν είναι ‘δώρο’ προς τη Σερβία. Έχουμε ήδη χάσει 300 εκατομμύρια από τη δασμολόγηση, αλλά για αυτήν δεν υπάρχει αντάλλαγμα, είναι ανεύθυνο να το βλέπουν έτσι και δεν θα συμβεί αυτό», είπε.


tanjug.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr